sâmbătă, 22 august 2015

Jolla Tablet, poate cea mai interesantă tabletă, la comandă

Jolla Tablet a fost subiectul multor speculaţii şi dezbaterii, dar acum chiar poate fi cumpărată direct de la producător la un preţ accesibil.
În luna decembrie a anului trecut discutam pentru prima oară de Jolla Tablet. La momentul respectiv, fusese subiectul unei campanii încununate de succes pe Indiegogo prin care a reuşit să strângă 1,8 milioane de dolari într-un timp relativ scurt. Câteva luni mai târziu, sub forma unui prototip funcţional, aceeaşi creaţie a fost prezentată la Mobile World Congress 2015. Deşi în contextul târgului internaţional au sperat foarte mulţi să pună mâna pe ea, creatorii săi au fost foarte rezervaţi.
Cu toate că gadgetul a fost destul de mediatizat la momentul respectiv, nu am beneficat de nici un detaliu suplimentar referitor la prima tabletă din lume cu Sailfish OS, ajuns de această dată la versiunea 2.0. Are un raport preţ-performanţă foarte bun. Din păcate, stocurile nu sunt foarte stufoase, cel puţin în prima etapă de propagare a produsului. Din acest motiv, singura cale de a pune mâna pe o Jolla Tablet este Jolla Online Shop. În mod evident, compania din spate este foarte mândră de ceea ce a reuşit să faţă cu acest produs ipotetic, dar momentan va mai dura un pic până va ajunge în mâinile publicului larg, câteva săptămâni, maxim o lună.
Similar cu sistemul introdus acum un an de OnePlus, totul se desfăşoară pe bază de invitaţie, în faţa paginii web de precomandă achiziţiile se fac la preţuri modice, iar serviciile de livrare efectivă acasă nu vor întârzia să fie iniţiate.
În ceea ce priveşte interiorul, Jolla Tablet va fi realizată în jurul unui display de aproape 8 inci cu o rezoluţie nativă de 2048 x 1536. Are două camere de 5, respectiv 2 megapixeli, iar densitatea de pixeli e de 330ppi.  Sistemul de operare instalat este Sailfish OS, iar preţul pentru varianta de 32GB este 267 euro, în timp ce la 299 de euro puteţi pune mâna pe varianta cu 64GB. Partea de procesare efectivă din această ecuaţie este asigurată de un procesor Intel Baytrail quad core la 1,8 GHz şi de 2GB RAM.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu